Kirjoittamisen säännöt ja kappalemuotoilu
Kirjoittamisen säännöt
· Tekstinkäsittelyn perusyksiköt ovat sana ja kappale. · Ei välilyöntejä rivin alkuun, tarvittaessa ensimmäisen rivin sisennys. · Sanan ja välimerkin jälkeen yksi välilyönti. · Otsikon ja kappaleiden jälkeen yksi Enter kappalevaihdon merkiksi. · Korjaa lyöntivirheet askelpalautin tai Delete-näppäimellä. · Tehosteena saa käyttää kursiivia tai lihavointia. · Vaihda riviä tekemättä kappalevaihtoa painamalla Vaihto-Enter · Pakotettu sivunvaihto saadaan painamalla Ctrl-Enter |
Tärkeimmät pikanäppäimet: Tärkeimmät siirtymisnäppäimet: Tärkeimmät valintanäppäimet: |
Otsikko 1–tyylin pikanäppäin on Alt-1
Otsikko 2–tyylin pikanäppäin on Alt-2
Normaalitekstin pikanäppäin Ctrl-vaihto-n. Tekstiä voi korostaa erilaisilla tehosteilla. Kirjoituskoneiden aikakaudella käytettiin harvennusta ja alleviivausta. Molemmat ovat edelleen mukana tehosteissa, mutta vältä niiden käyttöä. Käytä kursivointia tai lihavointia. Kirjoittaessasi saat lihavoinnin päälle painamalla Ctrl-b ja päältä pois painamalla Ctrl-b uudestaan. Kursivoinnille pikanäppäin on Ctrl-i.
Kappalemuotoilu
Kappalemuotoilu koskee aina sitä kappaletta, jonka alueella kohdistin on. Kappaletta ei tarvitse merkitä.
Tämän kappaleen vasen sisennys on 4,6 cm. Sisennyksen pikanäppäin on Ctrl-m. Sitä on painettu kaksi kertaa. Sisennyksen saa pois painelemalla Ctrl-vaihto-m tai valitsemalla tyylin Normaali.
Tämä kappale on tasattu oikeaan reunaan. Pikanäppäin Ctrl-r.
Tämä kappale on keskitetty. Pikanäppäin Ctrl-e.
Tavallisen vasemman tasauksen pikanäppäin on Ctrl-l.
Pikanäppäimet eri riviväleille ovat 1: Ctrl-1, 1,5: Ctrl-5 ja 2: Ctrl-2.